Beauty Gore the Ladylicious: Şikayetlerim ve Toplu Alışveriş: MAC, NYX, Yves Rocher, Real Techniques, Selesta

Beauty Gore the Ladylicious: Şikayetlerim ve Toplu Alışveriş: MAC, NYX, Yves Rocher, Real Techniques, Selesta

via


Herkese iyi haftalar!
Haftayı bir alışveriş postuyla başlatmak istedim çünkü geçen hafta farklı zamanlarda aldığım bir kaç ürün birikti, bir de söylemem gereken bir kaç deneyim bazlı şey var, onları halledelim diyorum.

3 yıldır blog yazyorum, ve bir tane bile şikayet yazısı yazmadım. Başımdan kötü şeyler tabi ki geçti ama ben firma/marka ismi vererek asla karalama yapmadım. Benim tarzım çok farklı, bilen biliyor. Ama bahsedeceğim firmalar bunu hak etti. Ondan önce, Mac alışverişimi söyleyeyim aradan çıksın, orda bir sorun yok çünkü.


Mac'ten yıllardır favorim olan Snob'u aldım çünkü elimdekinin dibini kazıdım artık. Bu 3. alışım, sanırım 30 kere daha alacağım. Snob'un, Mac'in bugüne kadar yapıp yapabileceği en iyi ruj olduğunu düşündüğümü biliyorsunuz zaten, ama ayrıca inceleme yazısını da okumak isterseniz buraya bakabilirsiniz.


Bildiğiniz üzere, NYX Douglas'tan çekildiği için eldeki ürünleri bitirme çabasındalar ve bu yüzden de bir alana bir bedava kampanyası var NYX ürünlerinde. Tabi ki allık namına hiç bir şey yok aylardır, ve allık dışından NYX'ten sadece far alırım buradaki ürünlerin içinden. Bu mantıkla gidip 2 far seçtim, ikisinin rengini de gerçekten çok sevdim zaten.
Sıkıntı şurada ki, normalde farlar 15 lira. Yani bu mantıkla 15 liraya iki far alabilmeniz lazım. Ama Douglas insanları aptal yerine koyduğu için (aynen böyle evet), bir alana bir bedava kampanyası yaparken farları 22 liraya çıkarmış. Yani karınız 15 lira olacakken sadece 8 lira oluyor. Kasada bunu fark etmedim, sonra kadın yuvarlayarak söyledi varla yok arası, almış bulundum. Önceden farketseydim en net haliyle suratlarına güler çıkardım. Douglas'ın çok sorunlu bir marka olduğu biliniyor zaten, bu kampanyanın bir mağazada varken diğerinde "Yok öyle bi şey" denildiğini de okudum bir çok blogda. Kavganın tartışmanın haddi hesabı yok Douglas ile ilgili. Ama bu kadar da olmaz, insanlar aptal değil, hiç yapma kampanya falan, sizi zorlayan mı var? Hem kampanya hem de yüzde bin zam. Zaten çalışanları sıfır kere sıfır, bu indirim var mı dediğimde tavandan asılmış olan İNDİRİM! yazısına bakıp "Hıı evet yani öyle galiba hm evet evet." diye cevap veren çalışanlar var. Siz zaten üstteki yazıya kendiniz bakamadığınız için o çalışanlar orada, para alıyorlar.
NYX, Türkiye pazarına nasıl olur da Douglas gibi bir markadan girer geçen yazdan beri aklım almıyor zaten. Şimdi Boyner'e transfer olmuş, buna gerçekten sevindim. 6 Mart'tan itibaren Boyner'de bulabileceğiz NYX'i.


Gelelim diğer bir sıkıntıya. Yves Rocher, şahsen alışveriş yapmayı sevdiğim ve ürünlerini kullandığım bir marka değil. Seveni var tabi, bence bir anlam ifade etmiyor kısacası. Annem, anti-aging serisini kullanıyor ve elindekiler bitmişti. Ben de, internetteki 15 liralık indirimi yakalayıp ona seti tekrar aldım. Sepeti onaylarken biliyordum yanında makyaj temizleyici vs. verdiklerini. Ama öyle bir sükse yapmaya çalışıyorlardı ki, artık olay "Bir ürün parasına 4 ürün alıyorsun" raddedeki tanıtımlara gelmiş. Ben de dedim ki herhalde baya iyi bir şeyler veriyorlar yanında promosyon olarak ki bu kadar bağırıyorlar. Paket geldi, içinden makyaj temizleyicisinin yanında(tam boy, bunda bir sıkıntı yok) YARIM KULLANIMLIK bir krem tester'ı ve PLASTİK KOKULU, İĞRENÇ minicik bir lipgloss çıktı. Anında çöpe attım, bir saniye bile tutmadım o ikisini, ki ben bir şeyi kullanmadan çöpe atacak insan asla değilim, buna tahammül edemedim. Ya müşteri bu kadar sömürülemez. Aynı şeyi tekrar söylüyorum, kimse size yanına bir şeyler koyun demiyor. Yaparsın 15 liralık indirimi, biter. Temiz olur en azınndan. 4 ürün!!!! falan diyip gönderdiğiniz şey bu mu? Yazık, gerçekten çok sefil. Yves Rocher benim için zaten hiç listemde bile olamamış bir firmadır ama bu hareketiyle kendini tescilledi. Bir daha ne bir şey alırım, ne de çevremdekilere aldırırım. Makyaj temizleyicisini de fırça temizlemekte kullanacağım, yüzüme sürmek bile istemiyorum bu hayalkırıklığından sonra.


Real Techniques, geç ve güç olarak Türkiye'ye geldi bildiğiniz gibi. Migros maceram ve bu ürünü nasıl Bursa Nilüfer Migros'a getirttiğimiz konusunu ayrı bir yazıda yazacağım. Elimde zaten ilk çıktığında aldığım bir Expert Face Brush vardı, ama Bursa'ya gelmesi için bir çaba sarfettiğim için ikincisini de aldım. İnceleme yazısını hiç yazmamıştım çünkü başlarda insanlar ulaşamıyordu, sonrasında da herkes yazar oldu. Ama artık Migros kadar yakına geldiği için, deneyimimi de içeren bir inceleme yazısı paylaşmam farz oldu.


Annem de bana, Selesta'nın kil maskesini ve zeytinyağlı nemlendiricisini almış. Doğal maskelere hastayım, çok meraklıyım bu tarz şeylere. O yüzden, ciddi bir deneme aşamasındayım, bittiği gibi izlenimlerimi paylaşacağım.

Fırçalarım için de bunları aldım, buraya koyuyorum çünkü insanlar her fırçayla ilgili postta bana nasıl yıkadığımı soruyor. Fırça yıkama konusundaki videoları/postları çok sıkıcı bulduğum için hiç yapmadım ama galiba yapacağım, çünkü her soruya cevap vermek yerine tek post olayı çözecek gibi.

Evet, badireli ve tatsız alışveriş postumuzun sonuna geldik. Umarım bu yazıyı ciddiye alırlar, çünkü blogların insanların alışveriş alışkanlıkları üzerindeki etkisini bilmeyen hiç bir firma kalmadı.
Pazartesi pazartesi sizi darladım, kusura bakmayın. Siz de aynı şeyleri yaşamayın diye yazmış oldum.
Çarşambaya kadar kendinize iyi bakın!
xx

Zum Kommentieren anmelden

Follow us on