Mac Studio Fix Fluid Fondöten {NC20} | Naslii ♥ Makeup

Mac Studio Fix Fluid Fondöten {NC20} | Naslii ♥ Makeup

via

Bugün sizlerle; bir gün yıldızımın barıştığı bir gün de hiç sevmediğim fondöteni paylaşmak istiyorum. Çoğu yabancı vloggerın bayılarak kullandığı Mac Studio Fix Fluid fondöten ! Öncelikle söylemeliyim ki elimdeki en kapatıcı fondöten bu,her ne kadar sevsem de sevmesem de dönüp dolaşıp bu fondötene geliyorum ne zaman full kapatıcılık istiyorsam eğer..

O halde geçelim detaylara; neden yıldızım barışmıyor,ya da neden bazı günler çok seviyorum ?

Sizin için tüm eksi ve artılarıyla uzun uzun yazdım..

Artık bu ve bu tarz Mac fondötenlerinin pompalı olmadığını,bu şekilde kullanıldığını ve dikkat edilmezse oldukça fazla ürün ziyanı yapıldığını herkes biliyor sanırım..

Gelelim bu fondöten ile kötü tanışmama;

Bu fondöteni kullanmaya başladığım ilk zamanlar bana öyle bir alerji yaptı ki,neredeyse 1-1,5 ay kadar sivilce tarzı ama ucu olmayan minik beyaz noktalar oluştu yağ bezesi gibi. Haliyle bunlar zamanla sivilceye dönüştü ama en sonunda kurtuldum. Hayatımda ilk kez bir fondöten yüzünden bu derece büyük bir sorun yaşadım,yabancı bloglarda okuduğum kadarıyla da çoğu kişi bu durumu yaşamış. Alerjiden sonra, cilt bakım rutinimi direk sivilceye odaklı ürünleri kullanarak değiştirdim ve korka korka bu fondöteni bir kez daha denedim. Yine alerji yapar mı ne olur diye düşünürken bir şey olmadı. Ama hala kullanırken acaba diye düşündüğüm bir ürün. Bu yüzden bile blog satışında satmak aklımın ucundan sık sık geçmişti.

Yapı; Diğer fondötenlere göre biraz yoğun yapısı var,bu yüzden fırçayla çok iyi sonuç alamadım. Kokusu ise çok belirgin değil ama buram buram kimyasal kokuyor bana göre!

Mac ürünlerinin içeriği kimyasal bomba zaten herkesin bildiği gibi.

Kapatıcılık; Ahh işte bu fondötene sırf verdiği müthiş kapatıcılık için bile evet denir! Cildi çok doğal bir şekilde kapatmıyor,çok kullanıldığında maske etkisi veriyor,ama ideal bir miktar kullanıp çok iyi dağıtılınca size dünyanın en iyi cildini sunuyor.

Kalıcılık; Kalıcılık açısından da başarılı buldum. Bende 5 saat dayandı. Gün içinde parlama çok fazla olmuyor. Daha çok yağlı / karma ciltler için uygun. İçinde spf15 güneş koruması var.

Neden bazı günler yıldızım barışmıyor ? - Aslında cildimin durumuna bağlı,cilt ne kadar pürüzsüz olursa fondöten o kadar güzel duruyor.Yani günlük kullanıma uygun değil. Bunu sürdükten sonra cildi çok çok çok fazla iyi temizlemek gerekiyor.

Neden bazı günler çok seviyorum ? - Cildimin epey nemli,hatta yağlı olduğu günler fondöten cildime çok güzel tutunuyor ve çok güzel/sağlıklı duruyor.

Böyle değişik bir ilişkim var bu fondöten ile.

Sevgililer Günü makyajında (tıktık) kullanmıştım bu fondöteni. Kapatıcılığı muazzam! Çok yoğun yapıdaki ve kapatıcılıktaki fondötenleri sevmiyorum,ama özel günler için bu fondöten vazgeçilmezim. Tabii alerji yapmadığı sürece.

Kapatıcılığını bu fotodan anlamanız gayet mümkün,ne kadar pürüzsüz duruyor değil mi? Porselen makyajlar için de uygun..

Çoğu kişi gibi ben de bu fondöteni ilk başlarda Mac 187 fırça ile uyguluyordum,ama fondöten o kadar yoğun geliyor ki bu fırçaya kusursuz bir bitiriş sağlayamadım. Benim cildime en iyi sonucu makyaj süngeri kullanarak verdi. Bu şekilde hem daha kapatıcı oluyor hem fırça izi vs. kalmıyor.

Bendeki renk NC20; açık tenli ve sarı alt tonlu her cilde uyabilir. Benim cildimle birebir örtüşen nadir fondötenlerden biri oldu.

Kısacası muhteşem kapatıcılığı olmasa kesinlikle seveceğim bir fondöten olamazdı. Arada bir kavga etsek de benim özel gün fondötenim budur.

Siz kullandınız mı bu ürünü? Ya da özel gün fondöteniniz hangi ürün?

Zum Kommentieren anmelden

Follow us on